Omgeving-04

In en rondom Valkenswaard zijn vele bezienswaardigheden te bezoeken. Valkenswaard kent meer dan 20 rijksmonumenten en een groot aantal gemeentelijke monumenten. Er zijn ook een drietal molens nog steeds actief. De kerken in Valkenswaard vormen ook een bezienswaardigheid, waarvan de St. Nicolaaskerk op de Markt de meest opvallende is.

Op de website van VVV Valkenswaard  is meer informatie te vinden.

Omgeving van Valkenswaard

Vanaf het hotel bent u in 25 minuten in Eindhoven met de auto. Maar ook Valkenswaard zelf heeft veel te bieden. Vanaf het hotel loopt u binnen 5 minuten naar het centrum.

Het centrum beschikt over vele winkels en er is elke donderdag een grote weekmarkt. Daarnaast beschikt Valkenswaard over diverse musea. In en rondom Valkenswaard zijn vele bezienswaardigheden te bezoeken. Valkenswaard kent meer dan 20 rijksmonumenten. Valkenswaard is niet alleen bekend om de bossen, de sigaren en de gezellige weekmarkt. Ook vind je hier het meest bruisende uitgaansleven van de regio.

Valkenswaard is gelegen in een mooi stuk Kempen in Brabant. Na enkele minuten fietsen vanaf het hotel staat u midden in de natuur. De combinatie van heide, bos en vennen maakt van  natuurreservaat De Malpie  een prachtig wandel- en fietsgebied.

Ten oosten van Valkenswaard vindt u het uitgestrekte Leenderbos en de Strabrechtse heide .

Extra tips voor activiteiten in de omgeving:

  • Winkelen (groot deel overdekt) in Eindhoven.
  • Bezoek het Van Abbemuseum in Eindhoven voor hedendaagse kunst.
  • Bekijk autoraces bij Eurocircuit in Valkenswaard, circuit waar de groten uit de autosport regelmatig te gast zijn.
  • Zwemmen in subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo in Westerhoven.
  • Skiën en snowboarden bij Montana Snowcenter in Westerhoven.

Op de website van VVV Valkenswaard  en This is Eindhoven  is meer informatie te vinden.